Запознанство: Фюри

Здравейте в този прекрасен неделен ден!
Замислях много отдавна поредица от постове, в които да ви запозная с трудностите и тънкостите покрай отглеждането на Фюри – моята немска овчарка. Тя вече е почти на 6 месеца и имам достойно за блогване количество материал.
Зная колко ми е било трудно да се информирам и как ръм (буквално!) ровила за информация из форуми – български и чуждестранни. Затова искрено се надявам да улесня някои от вас с грижите и обучението на кучето си.
Днес ще ви запозная с моята малка принцеса, която е мой спътник в опознаването на кучешкия свят. Защото всеки си мисли (аз също съм си мислила) че кучето иска малко строгост, малко любов и 2 купи храна на ден, но нещата са далеч по-сложни, комплексни, навързани и неимоверно приятни.
Е, стига толкова бла-бла-инфо. Да преминем по същество. Към пухкавото същество.
Е, това е Фюри. Цялото й име е Bark Fury The Destroyer Of Worlds And Annihilator Of Planets, но за приятели – просто Фюри. Взехме я на 40 дни, когато тежеше 2 килограма! Тъкмо беше отбита от майка си.
Фюри е чистокръвна немска овчарка без родословие. Тук ще дам един съвет, въпреки, че ми се искаше да оставя съветването за следващите постове, но това е важно и сигурно пак ще го повторя напред във времето: това дали кучето има родословие има значение само и единствено за тези от вас, които планират състезания или изложби, в които то да участва. Иначе е повече от достатъчно да се убедите дали кучето е чистокръвно, а това става най-лесно като ви разрешат да видите майката и бащата.
Майката и бащата на Фюри се казват Зевс и Зера. Зевс е малко по-пухкав и черен, защото неговият баща (дядото на Фюри) е старонемска овчарка, а Зера е обикновена немска. И тъй като се наблюдава тенденция женските кученца да приличат повече на бащите си – воала, имаме си нашето пухено чудовище!

8 comments

  • Ох, боже, толкова е сладка, че не съм виждала по-сладка немска овчарка!
    Много ми се иска някой ден да се запозная с нея. <3 Миличкото... <3

  • Moят коментар от сутринта през телефона, ама хиииич не се е показал! Тъпа техника! хахах
    И сега дословно от “сутрешния ми коментар”:
    Обичаааааам <3 Имала съм три немски овчарки и за мен си остават най-прекрасните кучовци. Сега си гледам едно, което хич не е чистокръвно (ама няма нищо със Снейп, щото сме почнали да си говорим за Хари Потър. Справка: 6тата книга аааахахах), но и тя е също толкова умна и я обожавам!
    А твоята пухкавелка е просто един малък fluffy разкош! <3

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *