Помощ за Мизия

Всеки знае за Мизия. За съжаление. Иска ми се никога да не бях разбирала за съществуването й, тъй като научих чак по повод тежките наводнения (да, скарана съм с географията, не ме убивайте с камъни). По информация от OFFNews всеки доброжелателен българин може да даде своята подкрепа за хората, които са останали без подслон и храна след наводненията в Мизия като изпрати най-нужното, а Еконт и Европът помагат за това добро дело като не взимат пари за доставката на пратките.
Всеки, който иска да помогне, може да изпрати дарението си безплатно с куриерските фирми на 5,6 и 7 август, като “Еконт” ще приема пратки и на 8 август.
Пратките трябва да са с максимален размер 50/50/50 см и да съдържат стоки, които не се развалят и са в срок на годност – консерви, пакетиран хляб и други храни, памперси за деца и възрастни, адаптирано мляко, пюрета, санитарни консумативи (бинтове, марли, маски за уста и др.), хигиенни материали (сапуни, хавлиени кърпи и др.).
Пратките трябва да са опаковани от изпращача и да съдържат опис на съдържанието.
Изпращането на помощите е съгласувано с кмета на Мизия Виолин Крушовенски, който ще съдейства помощите да достигнат до нуждаещите се. Признавам, че това е адски важно за мен – трябва да знам, че това, което изпращам отива там, за където е предназначено.
Ето какво изпратих днес:
(извинете ме за лошото качество на снимката, но ми се наложи да снимам с телефон покрй бързането да хвана работното време на Еконт преди да е изтекло)
Направете го, ако имате възможност! Не изисква много усилия, нито много средства – все ще имате нещо излишно вкъщи – я някоя кърпа, одеяло или буркан останал от зимата. Помогнете на сънародниците, които гладуват и мръзнат в това бедствено лято. A random act of kindness a day keeps bad things away!

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *