Buy a Shoe, Plant a Tree | #Etnies

За първи път пиша ревю на обувки и ми е малко странно, честно казано, но пък няма нищо за губене, нали?! Все пак мисля, че е важно да се пишат ревюта на интересни и полезно продукти. И така, въпреки че цяло лято отлагам ревю на друг чифт, дойде времето да направя и тази стъпка напред и избрах това да се случи с новите есенни кецове Etnies от серията Jameson 2 ECO, които пристигнаха онзи ден от Contrabanda Store.

Buy a Shoe, Plant a Tree е проект на Etnies, целящ залесяването на Сао Пауло – бразилската атлантическа джунгла. Etnies, заедно с техните партньори от Trees for the Future, ще засадят по едно дръвче на всеки продаден чифт кецове от тази серия. 
От 2011 година насам, в рамките на този проект са засадени над 280 000 дръвчета в Коста Рика и Бразилия. 
Сама по себе си инициативата намирам за невероятна и много на място (и на време). Кецовете от тази серия са непретенциозни, едноцветни и унисекс, което ги прави подходящи за всеки. Освен това е много приятно усещането да знаеш, че благодарение на теб някъде на този свят е засадено още едно дърво. И на всичкото отгоре подметката е направена от рециклирана гума, а връзките на обувките са от рециклирани пластмасови бутилки. Изобщо, еко отвсякъде.

Иначе от кратките 2-3 разходки, които им направих, ги усещам много удобни за ежедневно ползване. Цветът малко ме притесняваше в началото, защото не намирах с какво точно в гардероба си да го съчетавам, но осъзнах, че с дънки винаги върви, пък нагоре ще го измислям. Въобще не съжалявам за избора си и ще си ги нося цяяяла есен с кеф. А, да, много са топлички, въпреки, че не изглеждат така!
А вие избрахте ли си ежедневни обувки за есента?

3 comments

  • брутални са, цвят, модел, просто dsajdffijsds
    + на etnies са най-издръжливите обувки, които съм имала
    поздравям те за избора и да си ги носиш дълго-дълго

  • Определено са най-издръжливите. Забравих да спомена, че предните ми етниски издържаха 5 години и още ги нося, но просто имат неприятно захабен вид вече, и мога да ги ползвам само за разходки с кучето, но все пак – никакви скъсвания, разлепяния, разшивания, пробити/пукнати подметки – НИЩО. Затова толкова обичам етнис ♥

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *