Печено пиле без мазнина

Обичам да готвя без мазнина точно толкова, колкото обичам да готвя със (хубава такава). Но пък напоследък реших да поолекотя малко кухнята вкъщи и карам протеинова седмица. Общо взето ям само яйца, кисело и прясно мляко, пилешко, телешко, риба и извара. Всичко, разбира се обезмаслено и сготвено без никаква мазнина, а захарта в кафето замествам с мед. Получава ми се. Правила съм подобни приключения за тялото си и друг път и знам, че ми се отразява добре. Пия мноооого вода, вечерям рано, закусвам всяка сутрин и се чувствам прекрасно. След отминаването на протеиновите ми дни ще се захраня лека-полека с въглехидрати (и отново протеини, разбира се), след което ще премина към нормалното си хранене.
Снощи приятелят ми се прибра в София (най-сетне!) и реших да сготвя за вечеря нещо, което и двамата обичаме. Много се чудих как да съчетая неговите предпочитания (няма какво да се лъжем, мъжете предпочитат да си похапват по-мазничко) с моят режим и в крайна сметка се спрях на печено пиле.
Начин на приготвяне:
Заливам пилето с унисос така, че да се полее отвсякъде и поръсвам с червен пипер, сол, и барбекю (подправка). Вътрешната страна на плик за печене намазвам със сока от половин лимон и пъхвам пилето вътре.
Важно при печенето в плик е да пробиете няколко дупки с игла или клечка за зъби, защото в плика се получава налягане и може да се спука по време на печене. Също така фурната не бива да е на повече от 200 градуса. 
Воала! Имаме си вкусно и ароматно пиле, което (както се вижда на снимката) дори е пуснало прилично поличество сосче и в никакъв случай не е сухо. Няма тавички за миене. Няма мазна храна за вечеря. Всички са щастливи и облизват пръстите си! 
Ще се радвам да ми споделите идеи за други рецепти без мазнина, биха ми били доста полезни.

2 comments

  • Гледам снимката и не мога да си отговоря на въпроса – редно ли е да ми се прияде печено пиле на закуска?!? 🙂

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *