Food diary: day three

Отново малко късничко, но последните два дни, както споменах в предния пост, вечеряме по…никое време. Брат ми ни е на гости в София, а покрай него и едни други наши приятели, та все така се омотавахме. Днес, например, след разходката ни в Южен Парк решихме, че е окей да поспим и започнахме да готвим чааак в 9. Сега всички седят и неистово чакат да се допече вечерята. Но да започнем от самото начало на деня.

Закуска – Пържени филийки и кафе (с много мляко!)

Дааа, снощните гости останаха да спят вкъщи и сутринта трябваше да правя много пържени филийки. Супер са за посрещане на сутрини с много хора. Аз лично не познавам човек, който да не ги обича, пък и вървят както с кафето, така и с разни солени неща. Аз ги обожавам с малко горчица.
Обяд – Бургер!

Знам, хич не изглежда (и не е) здравословно, ама ги правят пре-крас-но! Точно какъвто трябва да бъде един бургер! Малка питка, единственото пържено в него са картофките (дори и те бяха изключително не-мазни!), запечен пушен бекон, запечено яйце, пресен лук, кетчуп. Аз принципно не обичам такива неща, но брат ми и мъжо ме убедиха. И не съжалявам. (Купуваме ги от една караванка под Фантастико на Монтевидео).
Вечеря – Заешко+пилешко със зеленчуци на фурна и картофено пюре

Скептична съм към заешкото заради предразсъдъци, които се появиха у мен още като дете. Причините не са в това, че си представям пухено зайче в тенджера, приемам яденето на месо съвсем нормално и логично. Но, да си призная, толкова вкусно миришеше, че очаквах да ми хареса. Не, не, не. Явно никога няма да мога да ям заешко. Но пък пилешкото и зеленчуците бяха добре. Жалко само, че отново ядох прекалено късно.

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *