Food diary: day four

Днес пак беше странен ден относно храненето ми. И отново ми се наложи да хапвам навън по обяд. Като че ли всичко се обръща срещу мен точно тогава, когато искам да споделя нещо с хората. Прилича на някакво проклятие от детска книжка, хахаха. Както и да е.

Закуска – Оризовки

Няма чай. Няма кафе. Сънят ми беше разбит и сутринта едвам хапнах дори. Нищо не ми се правеше тази сутрин. И изобщо чак следобяд ми дойде вдъхновението за каквото и да било. И все пак май се разболявам, но дано си въобразявам. 
Оризовките са нещо много любимо, което открих като храна на една хижа. Леки и същевременно засищащи. Тези, които ядох аз ми бяха донесени от брат ми и съдържаха кафяв ориз, сусам и сол. Само това. Супер е за похапване между основните хранения, но точно толкова успешно замества и закуската.

Обяд – Пилешки хапки в сос от топено сирене

Механата, в която хапнахме се намира в Овча Купел 1, ул. Промишлена и се казва Чорбаджи Марко. Препоръчвам я горещо. Никога не знам какво да ям, когато отворя менюто им. Имат около 5 страници само със салати! И всякакви други вкусни неща. От най-обикновеното ядене до най-големия специалитет. А пилешките хапки, които ядох бяха божествени!
Започвам да усещам как тази поредица постове започват да приличат повече на реклами за заведения, които харесвам, отколкото за собственото ми готвене, хаха. Силно се надявам да спра да се храня навън, защото принципно не обичам.

Вечеря – По нашенски!

Есента е сезонът на печените неща. Печена тиква, печени кестени, печени картофи. А днес на масата за вечеря имаше печени чушки и печени патладжани, пържени картофки и млечен сос. Умряхме си от кеф хем от храната, хем от това, че най-сетне успяхме да хапнем в прилично време. 

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *