PUMPKINS!

Есента си е сезона на тиквите и няма как да го отричаме. Затова е най-добре да се отдадем на удоволствията, които ни предлага този прекрасен…зеленчук ли е всъщност тиквата?! Нямам идея, ако някой има представа, нека сподели. 
Най-вероятно има ааадски много начини за приготвяне на (неща с) тиква, но аз имам точно два любими – печена и на крем. “Открих” ги миналата година по това време, когато за първи път разполагах със собствена кухня и имах поле за експерименти. Печената тиква ще бъде в блога утре, а днес ще ви представя най-най-най-любимия за мен крем от тиква. Той всъщност не е абсолютно никаква философия, но си струва да бъде споделено, защото аз лично никога преди не бях попадала на подобна простичка и вкусна рецепта и съм много горда със себе си, че започнах да си го правя. Рецептата е абсолютно веган и е подходяща буквално за всеки.

Крем от тиква

Продукти: тиква, мед, орехи. Наистина, това е. Сварявате си тиквата докато може да прекарате нож през нея без парчето да се повдигне от дъното на тенджерата, пасирате докато е топла, добавяте меда (на вкус, колкото обичате да ви е сладко) и оставяте да стине в хладилник. Преди да ядете разбърквате крема с натрошени орехи. 
Предупредих, че рецептата е простичка. Не изисква никакви усилия и почти никакво време. А резултатът е…yumm! Страхотно е за закуска или вместо снакс между храненията. Пък и е толкова есенно, че няма накъде повече. И, ей, ако го пробвате да споделите дали ви е харесало! За първи път издавам рецептата! А, да, и да споделите някоя друга рецепта за тиква също ще бъда щастлива! Hugz ‘n’ kissez, майна!

One comment

  • Никога не съм се сещала да си направя тиква на крем, но ще пробвам, звучи и изглежда вкусно 😛

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *