GIBBON SLACKLINES

Твърде възможно е да не сте чували за Slacklining. Това е един все по-нашумяващ спорт, който може да се практикува и в градска среда. Всичко, което ви трябва са две дървета на сравнително близко разстояние, минимум една доза усещане за баланс и един…колан. Пък Gibbon е марка такива колани. Имате ли тези неща, купонът започва. И не, това не е като да ходиш по въже, защото коланите за слаклайн са еластични (повече или по-малко) и предоставят огромна гама от възможности.
Да се научиш не е от най-лесните неща, но пък през цялото време е забавно и ти се струва, че се случва много бързо. А схванеш ли му един път идеята, после надграждането няма граници. Можеш да правиш всякакви трикове с минимум средства и максимум забавление – като на видеото по-горе. А ако ви е интересно, може да си потърсите още видеа, в youtube е пълно.
 
Скоро с Любимият взехме на брат ми колан за слаклайн Gibbon – подарък за рождения му ден. Хлапето адски много се зарадва, и понеже ние не разбираме кой знае колко от този спорт все още, той ни светна, че това са едни от най-добрите колани. Пробвахме го за няколко часа, опънат между двата кола на едно игрище за волейбол (където се опъват мрежите). 
Най-якото е, че можеш да регулираш абсолютно всичко, за да нагласиш коланите така, както на теб ти е удобно. По-ниско, по-високо, по-опънат, по-отпуснат – изборът е твой. И, определено, като начинаещ слаклайнър, препоръчвам коланите на Gibbon – има ги в българия и са на достъпни цени. Този, който виждате на снимките е с дължина 15м. и приблизителна цена от 90лв. Ако не за професионалисти, то за начинаещи в спорта са перфектни.
 
 
И като казвах, че слаклайнинга е спорт, ко