Някъде между Коледа и 31ви

Тази година новогодишната ми вечер се дели на времето преди и времето след нея. Самата вечер се изразяваше доста повече в това какво да си сготвим отколкото как да си направим купона и не си изкарахме несравнимо. Напротив, доста сравнимо беше с много други събирания вкъщи, изобщо не се почувствах празнично, но пък какво толкова – научих си урока.
За сметка на това дните от 23ти (когато с Любимия заминахме при нашите в Банско за празниците) до 29ти (когато се върнахме в София) бяха прекрасни! Имаше доста слънце в дните около Коледа и ние, разбира се, се възползвахме от него за да опънем един колан между дърветата в парка и да си изкараме приказно.

В Банско на 28ми се изваля такъв невероятно приказен сняг, че се изкушавах да отворя и да пиша за това, но си напомних, че съм излезнала в почивка, която трябва да направя качествена и да не се замесвам особено много с интернет. Но, хора, наистина, не мога да ви опиша, а и не притежавам техниката, с която да заснема красотата, която настъпи в малкото ми родно градче. Дните между два празника – пуст курорт, празни улици. Извървях разстояние, което принципно взимам за не повече от 15 минути в рамките на поне половин час, за да мога да се наслаждавам на кроткото време навън, посипващо ни със…зима! Най-сетне зима!

3 comments

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *