FOOD AND PANDAS! (TAG)

Трябваше да направя няколко таг-поста, за да разбера, че наистина не са моето нещо и да реша, че повече такива неща в блога ми няма смисъл да присъстват. И точно тогава, като по поръчка, изниква Петя с нещо много яко в колаборация с foodpanda. Таг-пост за храна. Колко по-добре може да бъде?!

1. Закуска, обяд или вечеря? 

Откъм гледна точка на храната – закуска, определено. Обожавам сутрините, в които се будя гладна и с ясната представа какво трябва да дам на тялото си за да бъде прекрасен денят. Хора, не пропускайте закуската! 
А иначе, като време, в което сядам на масата с любими хора и има шанс да забъркам нещо странно и интересно – вечеря. Тогава всички имаме време да поговорим и да споделим храната си. В това има нещо много сантиментално.
2. Любим ресторант?
Не съм от хората, които ходят често по ресторанти. Правя го само като съм в друг град, за да се порадвам на тамошните. В София обичам да стъпвам в Ale House заради живата бира и в Дивака заради спретнатото и стегнато меню, което не предлага безкрайни възможности и можеш наистина да избереш между качествени храни. Е, и заради пилешките крилца на килограм, най-вече. Като цяло обаче най-голяма страст са ми механите. В Банско има много, които си струват посещаването.
3. Плодове или зеленчуци?
Много обичам огромни салати по всяко време на деня/сезона/годината, но тук определено ще отговоря – плодове! Ура за плодовете! Знам, че са чисто и просто захар и фибри+някой и друг витамин и не ги превъзнасям, но са свежест по всяко време на годината.
4. Паста или пица?
Паста. Позволява ми повече поле за изява лично на мен. А и се намира в доста интересни варианти по ресторантите.
5. Торта или сладолед ?
Хммм. Сладолед. Домашен. Не съм по сладките неща и затова не съм особено мотивирана в отговора си на този въпрос, но има един сладолед с шам фъстък, който ми е all time favorite, а може и да се приготви в домашни условия.
6. Супа или салата?
Още от малка не обичам супи и други такива течни манджи. Хапвам ги, но трябва наистина много да ми се е прияло, за да си направя. Крем супата е божествена – зеленчукова, картофена, гъбена, всякаква. Но определено тук имам две ръце във въздуха за салатата. Тревопасните ще ме разберат.
7. Любим вкус сладолед?
Освен шам фъстъка, който споменах по-горе, залагам на плодовите. Много освежаващи през лятото, не са тежки като шоколадовите и млечните и са окей за моите предпочитания.

8. Бял, млечен или черен шоколад?
От изброените – черен. С чаша червено, домашно вино, моля.
9. Капучино, кафе или чай?
Нааай-често капучино. Напоследък винаги правя кафето си с много мляко и поръчвам мляко с нес, така че от изброените май най-много се доближавам до капучиното. Обожавам и чай, но той ми е някак специален и не го пия ежедневно. Чистото кафе не е за мен.

10. Готвиш или поръчваш храна от Foodpanda?
Обожавам да готвя, но сблъсквайки се с проблема какво да се яде по 2 пъти всеки ден, няма как да не поръчвам от време на време. А откакто открих Foodpanda, поръчките за вкъщи не са абсолютно никакво чудене и вайкане “ами сега от къде?!”. Винаги ще предпочитам домашно приготвената храна, но всяка домакиня има нужда от почивка понякога.

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *