Моят домашен любимец

Не мога да кажа, че съм фен на таг постовете, но от време на време наистина изникват едни такива готини, тематични въпросници, които ме карат да се чувствам като дете, което попълва собствения си лексикон преди да го даде на приятелите си. Много готино чувство, няма как да го подмина. И сега този таг, в който ме отбележи Lina’s Favorites, се появи точно на време, защото днес си взех фотоапарата да поснимам Фюри на следобедната ни разходка. Ииии, въпреки, че вече съм правила пост, който е посветен на Фюри, мисля, че ще се забавляваме дружно с този таг.

1. Как се казва домашният ви любимец?
Bark Fury The Destroyer of Worlds and Annihilator of Planets.
Или просто Фюри. 🙂

2. Какво животно е и каква порода?
Някои хора много смешно се изразяват: “Немска овчарка. Мерцедесът на кучетата.”

3. От колко години го имате?
Съвсем скоро стана на годинка и 3 месеца. От толкова някъде я имаме, взехме я на 40 дни.

4. Как се сдобихте с него?
OLX! Сериозно. Адски много търсихме по развъдници и пр., но 1) цените им бяха откачено високи и 2) така и не намирахме това, което искахме да вземем.  Търсехме си нещо-средно-между-обикновена-немска-и-старонемска-овчарка. От развъдниците ни се смееха, разбира се. Как търсиш “нещо средно” в оторизиран развъдник?! 🙂 Обаче не знам дали те знаят, че старонемските овчарки са се появили от немските като от време на време в котилото е имало по едно по-пухено кученце. След многократно чифтосване на пухкавите са се получили такива мечоци. Прекрасни, но е абсурд да се отглеждат в апартамент.
Та, през (тогава още) продавалник намерихме Мира. Беше качила снимки на кученца и ги харесахме. Обадихме се и се оказа, че са разпродадени всичките, но тъкмо са се родили от другите й две немски овчарки едни бебешоци. Каза, че има едно по-пухкаво. Така си я открихме. Или тя нас. Не знам, но беше като магия.

5. На колко години е?
Годинка и малко, както вече споменах по-горе.

6. Какви чудатости притежава вашия любимец по характер?
Не обича да й пипат лапите. Обича да играе повече с хора, отколкото с кучета. Даже направо ги предпочита. Лае всеки път като чуе подрънкване на вилица по чиния и започва да си гони опашката. 100% има и още, но сега се сещам за тези. Лудо е това куче, казвам ви. Л-у-д-о!

7. Какво означава за вас връзката ви с домашния ви любимец?
Грижа. Обич. Приятелство. Приключение. Бъдеще. Бягство.

8. Какви любими спомени имате с домашния си любимец?
Бих иронизирала като ви разкажа как тази сутрин с всичките си 30 килограма мина през слънчевия ми сплит, но ще ви го спестя. Обожавам като си лаем (да, лая на кучето си) или се потупваме една друга с ръка/лапа. Или като с батко й (мъжът ми) играят на криеница и като тя го намери идва да ми се похвали.

9. С какви умалителни имена го наричате?
Бебка. Официалното й умалително.  Иначе мама й казва Фюрентина или Фюриетка, но са ми прекалено ренесански или по-скоро помпозни някак, пък като я знам нея каква е…
Бебка.

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *