Boardgames: Battalia: TC

Battalia: The Creation е развиваща се към момента и почти излязла на пазара българска настолна игра. Казвам почти излязла, защото в момента тече Kickstarter кампаният на играта. За тези от вас, които не знаят, Kickstarter е crowd funding платформа. С две думи: пускаш проект, хората го разглеждат и подпомагат финансово излизането му на пазара, като за по-големите стойности получават и награди. Страхотна платформа и страхотен начин да започнеш бизнеса си с отскок, т.к. ти дава възможност да разбереш дали наистина на хората им харесва твоят продукт.
Е, Battalia почти се fund-на за 3 дни. 🙂

Споделям няколко изображения, на които може да се ориентирате какво съдържа отвътре самата кутия и как изглежда играта разтворена. На мен с това разкриване/строене на карта супер много ми напомня за компютърната Heroes и веднага я свързвам по някаква сантименталност с детството ми.

Картова, стратегическа, със строене на карта и следване на супер як календар в лицето на слънчевия оракул, играта е една от най-занимателните, които съм играла. Часовете си минават, армията ти расте, стратегиите се изменят, развъртат се интриги между играчите и изобщо всичко е толкова завладяващо, че наистина можеш да се откъснеш от реалността и да се пренесеш на картата. За мен това усещане трябва да се гони във всяка една настолна игра.

Няма да ви преразказвам подробно за какво става дума в играта, защото цялото инфо е прекрасно описано и структурирано тук. Само ще кажа, че имах удоволствието да я тествам преди време още в прототип и лично за мен всичко е изпипано на доста високо ниво. Арт-а няма да го коментирам, защото е без забележка, а ако тръгна да хваля, постът ще стане нечетимо дълъг.

 

Ако искате да подпомогнете Battalia: TC и целия екип, който стои зад създаването й, можете да го направите през Kickstarter още сега и да получите своето копие съвсем скоро!

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *