2015/2016 – Равносметка и обещания

На няколко пъти през миналата година се опитах да пиша ъпдейт постове за това какво ми се случва, но така и не успявах да ги харесам накрая и просто отиваха в кофата. 2015та беше изключително насочваща година за мен – годината на промените.

Миналата Коледа беше първата ми такава с моят Любим и родителите ми – едно събитие, което страшно много ме промени и ми доказа за пореден път, че това е Човекът. Общо взето тогава започнаха промените, които ставаха все повече през цялата година.

След това, февруари месец, продадохме къщата ни в Банско – нещо, което се опитвахме да постигнем години наред поради много причини и това също беше една чудесна стъпка в посоката, в която аз и цялото ми семейство имахме желание да поемем.

Най-после, с усилията на няколко лекари, което все още ме вбесява, но и много добрия ми кинезитерапевт, открих, че болките в кръста ми са причинени от една коварна, двойна дископатия. До сега съм направила два курса инжекции по повода и определено има ефект. Доволна съм, че се погрижих и за здравето си.

През април постъпих на стаж във фирма, в която започнах да се развивам главоломно и за три месеца постигнах големи за мен самата успехи. Чувството на удовлетворение е неописуемо.

Юли беше месецът, в който свалих нежеланите 7кг. и се почувствах много по-добре от здравословна гледна точка.

През август направихме първите си палатки в планината с Любимия, брат ми, приятелката му и Фюри. Беше страхотно и зареждащо!

През август също така и постъпих официално на работа във фирмата, в която бях започнала стаж през април. Няма смисъл да обяснявам колко доволна от себе си бях.

Септември се случи едно от най-ужасните неща в живота ми – имахме огромни проблеми с едни съседи, които започнаха да ни тормозят, да ни заплашват с побой и клане на кучето и пр., защото Фюри беше излаяла във входа и детенцето им явно се беше изплашило. Опитахме се да се разберем по всякакви начини, но най-накрая бяхме принудени да се изнесем. Е, това пък беше едно от най-хубавите неща в живота ми, така че съм щастлива от факта, че съдбата отново се намери и ме побутна в правилната посока.

През ноември изкарах един чудесен рожден ден, след което започна най-прекрасното време от годината – очакването на Коледа!

А пък Коледните и Новогодишните празници пък бяха вълшебни – в страхотната ни къщичка с най-любимите хора и страхотните ни приятели! Не мога да бъда по-доволна!

коледна-украса

И ето, вече са минали 5 дни от новата, 2016. година и не мога да се сдържа да не си поставя някакви цели. Това с даването на обещания към себе си винаги ми е харесвало. И защото не съм фен на “от утре”, “от понеделник”, “от другия месец”, “от следващата година”, давам си тези, по-скоро насоки към себе си днес, на 5ти януари, вторник. И се надявам след няколко месеца, когато се върна към този пост, да не се разочаровам.

През новата година искам от себе си:

 1. Да спортувам повече.
 2. Да се храня по-добре.
 3. Да сваля още няколко килограма.
 4. Да прекарвам повече време по интересни събития.
 5. Да карам ски.
 6. Да направя поредната крачка към търпеливият човек, който искам да стана.
 7. Да ходя повече на планина.
 8. Да прекрарвам още повече пълноценно време с Фюри.
 9. Да не се привързвам към вещи.
 10. Да се науча да бъда маааалко по-взискателна.

Не е кой знае какво, нали? Мисля, че ще успея да постигна всичко това. А ако всичко върви по план, ще постигна и още неща, които много искам, но да не казвам голяма дума сега.

Радвам се, че се чувствам свободна да споделям тези неща тук, с вас. Разбира се, че не споделям всичко, но има неща, които са по-изпълними тогава, когато дадеш дума пред другиго. Аз съм от тези хора, това ми е мотивация. Благодаря, че бяхте с мен в още една прекрасна година! И си пожелавам да споделяме емоции заедно и следващата!

2 comments

 • Браво, Пири! Страхотен пост,много се радвам да го чета и за всичко, което си постигнала. Ти си късметлийка и дано постигнеш още повече! Най-сетне един хубав позитивен пост за изминалата 2015 година и един човек, за който не е била “супер ужасна” или “най-лошата година”… Хубаво е да се гледат повече хубавите неща, които са ти се случили, за всеки има лоши,но… както и да е, това ме радва в този пост, че изобщо не си гледала лошото 🙂

  • Преси, благодаря за милите думи! Далеч съм от мисълта, че блогът е мястото, където трябва да си изливам мъките. 🙂 Разбира се, че тук ще пише почти само хубавите неща. Също така съм далеч и от мисълта, че на лошотиите трябва да се позволява да те завладяват. Проблемите се решават, тъгата се лекува и ако ще се вглъбяваме в нещо, то нека е хубавото!

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *