Tattoo ден При Петя Евлогиева

Всички вече знаете от instagram, че ремонтирах и довърших наличните синигери на гръдния ми кош – татус, който обожавах, а сега обожавам още повече и просто нямам думи да опиша каква радост ми носи. Това е така, разбира се, защото нямам татус по тялото си, който да няма сантиментално значение.

Това не е първата ми татуировка. Първата беше едно перо на горната част на стъпалото ми. След това прибавих четирилистна детелинка към него – същата, каквато има годеникът ми. После се реших на птичките. Не, че ми отне много време, хахаха. Но след 2 сесии – контур и светлосенки – те, горките, стояха 2 години недовършени. Бях решена да отида при Петя, но изчаквах, за да се убедя, че точно това е което искам да имам, защото, нека си го признаем, стилът й не е за всеки и трябва да си наистина сигурен, че го искаш, защото е твърде специфично.

И така, нека започна тази история по най-интересния начин, а именно…

Artcore Tattoo | Студиото на Петя

petja-evlogieva

petja-evlogieva

Студиото е просто някакъв разкош от картинки, скири, рамкирани творби и всякакви други готини неща – дело на Петя и мъжа й. Двамата работят заедно в доста светло помещение, боядисано в приятно жълто и меко лилаво – навява ми мисли на лимоново-теменужен сладолед. И не, не е в мазе. Направо си е на улицата и е супер лесно откриваемо (виж на картата).

Мисля, че се подразбира, но все пак да кажа, че двамата са супер пичове и с тях времето минава много приятно.

petja-evlogieva

artcore-tattoo

проект и татуиране

_MG_5113

_MG_5123

Петя нарисува проекта директно на място. Все пак трябваше да се съобразим с това, което вече имах направено и да го направим колкото се може по-яко! Бях влюбена в новите приятелчета още докато бяха на хартия. ♥

_MG_5118

_MG_5121

_MG_5122

_MG_5125

_MG_5126

_MG_5132

Татуирането отне около 3 часа. Изобщо не мина неусетно за мен, защото 3 часа chest са си 3 часа chest и няма какво да направиш по въпроса с болката, но поне във въздуха витае разбирателство и чувство за хумор.

Но накрая, разбира се, всичко си заслужава, защото знаеш, че го правиш за себе си. Защото сам си избрал да го направиш. Особено когато си щастлив от резултата знаеш, че си е заяслужавало всяко прехапване от болка. Йес!

_MG_5131

My precious!

И, хора, не мога да ви опиша колко си ги обичам и колко съм благодарна на Петя, че ги претвори и ги направи толкова живи и красиви! Освен това съм абсолютно на 200% щастлива, че не са супер симетрични и супер еднакви, защото ги усещам по отделно, като 2 приятелчета, дори мисля да им дам имена! 😀

_MG_5134

_MG_5136

Често задавани въпроси

Защо Петя Евлогиева?
На това вече отговорих, но накратко: 2 години проучвах, разглеждах и оставих да отлежи в главата ми стила, в който искам да бъдат нарисувани новите пиупиу. След като вече знаех какво искам, нямаше по-подходящ човек от Петя за реализирането му. Освен това съм виждала много други нейни творби и съм се убедила в коректността и начина й на работа.

Как се реши да си направиш татуси на такова деликатно видимо място?
Много лесно. Това е отговора, наистина. Нямаше мислене и чудене, просто знаех, че го искам. Без да си давам време да го обмислям, без да се консултирам с хора за това дали е ок, без да имам предразсъдъци дали ще ме вземат на работа. Просто добре се разбирам със себе си по такива въпроси.

Ами ако ти се наложи да ги криеш?
Крият се изключително лесно! Неусетно половината ми гардероб се състои от дрехи, които ги крият. Без да съм се старала и умишлено да съм си взимала такива. И има прекрасни дрехи, с които можеш да се облечеш за поводи, които изискват да не се виждат татусите.
Татуирането боли ли?
Това е много субективен въпрос, но с Петя се обединихме около следния отговор:

“Да, а понякога много.”

 

От къде знаеш, че няма да ти омръзнат някой ден?
Това е може би най-често задавания ми въпрос още откакто имам първия си татус. Знам, че няма да ми омръзнат, защото са обвързани със символика за мен, защото си ги обичам, защото са част от мен. От къде знаете, че няма да ви омръзне формата на ръцете ви например? Или от къде знаете, че няма да ви омръзне стъпалото ви да е 38ми номер? Това е нещо, което става част от теб, привързваш се към него. Аз чувствам татусите си като нещо, с което съм била родена сякаш. Но може би е въпрос на лично усещане. Затова ако си мислите, че ще ви омръзнат, просто не го правете. It’s that simple. 🙂

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *