Картичките на #малките Една инициатива на фондация "Надежда за малките"

Днес, само седмица преди Коледа, ми се ще да споделя с Вас малко повече информация за фондация “Надежда за малките”, за картичките, които сътворихме с #малките и #големите, както и да отговоря на въпрос, който много често ми бива задаван от годинив вече.

Фондацията

“Надежда за малките” е фондация, в която възрастни хора доброволно се грижат за дечица, като ги измъкват от институциите и ги отглеждат с много грижа и любов в среда, възможно най-близка до семейната. Имат си две малки къщи в София, в които живеят по няколко дечица, обгрижвани като от собствени родители.

Грижа за малките с любов и надежда,
подкрепа за големите с приемане и разбиране,
за да има  отново радост у дома!

Не е ли чудесно? На мен направо ми звучи идилично, предвид всичко, през което тези дечица преминават по принцип.

Можете да научите повече за фондацията, да дарите колкото прецените и да видите снимки от двете къщи на техния сайт: hope.bg

Картичките

Когато Мирянка ме попита дали бих им помогнала с оформлението на “едни картички” за “един базар”, още нямах идея колко огромно ще стане цялото нещо. Но пък имах времето и си дадох сметка, че душата ми е гладна за доброволчество, тъй като в последно време не се бях занимавала с нещо подобно.

Когато получих сканираните рисунки (отпечатъци от крачета и ръчички, дорисувани в чудесни, причудливи форми), изпитах такова умиление, че вдъхновението моментално ме връхлетя!

След няколко дни труд, се появиха на бял свят коледните картички, както и картичките със специални послания. Бяха готови точно за базара в подкрепа на фондацията. И, о, боже, след този базар! Всички бяха толкова удивени и развълнувани от тези картички, че започнаха да поръчват както хора, така и цели фирми! Държавни институции също!

От тогава с Мирянка сме в някаква неописуема еуфория, за която вече не ни стигат емотиконите във фейсбук дори!

След кратки размисли разбрах. Няма как да не ти въздейства картичка с детска ръчичка или детско краче. Няма как да подминеш нещо такова. А и посланията са страхотни! ♥ Така или иначе даваме паричките си за коледни картички, защо да не ги дадем там, където знаем какво ще се случи с тях?

Цената на една картичка е 1,50лв., като 100% от тези парички отиват за дечицата в #малките къщи! Къде може да откриете картичките? Вижте тук.

Защо доброволстваш?

Много хора се чудят и често ме питат защо доброволствам и отделям от личното си време, за да работя безплатно. Предполагам, че най-голямото чудене идва от безплатно-то. Ама то всъщност не е безплатно, приятели! 🙂 Всъщност точната дума е отплащащо-се. 

Надали мога в няколко изречения да събера цялата емоция от удовлетворението и щастието, които ми носи този труд. Защото помощта е нещо, което не ни коства много, а наистина ни се отплаща стократно. Не, не в пари.

Знам, че парите са много важни за света, в който живеем, изобщо не искам да звучи сякаш ги подценявам. Но заедно със стремежа ни да изкарваме повече от тях, трябва да поддържаме жива и искрата, която ни пали да помогнем на хора в нужда, да ударим едно рамо там, където се случват нещата, в които вярваме.

Играта

А сега, приятели, е време да се включите в играта, която организирах на facebook страницата! Можете да спечелите цял комплект (10бр.) картички от Надежда за малките! ♥ Условията на играта вижте тук.

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *