DESIGN: DEERS AND MINIMALISM

Здравейте! След еднодневна пауза се завърнах и пиша този пост супер мега гига притеснена за утрешния изпит по кормуване. Както и да е, поне работата по блога ме поразсея и изпускам напрежението радвайки се на новите идеи и дизайн. В този пост ще попиша малко за това как и защо избрах такъв темплейт и ще засегна подредбата на нещата в блога, така че тези от вас, които се интересуват от това могат да продължат да четат.

Темплейт /Template Galauness by Iksandi Lojaya/
От доста време насам търся изчистен темплейт тип gallery (такъв, в който постовете излизат в страниците като снимка със заглавие), защото блогове като моят стават разпилени вместо разнообразни ако не се организират добре, а снимковото подреждане е една идея по-доброто решение. Темплейтът за първи път видях у родната блогърка Елена или позната в блог средите като MAQUILAB. Знаех, че търся нещо подобно и я попитах за него, след което го открих на още много места в нета чрез google search на думите “clean simple blogger template”. Предполагам, че е толкова разпространен, защото е един от най-изчистените gallery темплейти въобще. Пробвах с още 2-3 (затова се забавих толкова, не се сърдете), но този пасна най-добре и реших да остана с него докато не смогна с финансите за закупуването на платен темплейт, защото сред тях има тоооолкова прекрасни, че очите ми не се примиряват с нищо друго (дори и този в момента ме дразни и ми куца на места, но както казах – временен е, тъй че не е болка за умиране).
Фуутър
Ако скролнете най-долу на блога ще видите, че там стоят follow бутон за следване с GFC, subscribe бутон и поле за въвеждане на мейл (в случай, че желаете да получавате на мейл новите ми статии), facebook like бутон и списък със скорошни статии, които биха ви харесали. Реших, че това е най-важното към момента, за да можете да се доберете до новостите в блога.


Сайдбар

Докато четете тази статия, във ваше ляво виждате сайдбар, на който можете да намерите информация за мен самата, придружена от странна снимка (избрах я според настроението, не се чудете ако често се сменява…или пък остане там много дълго време). Също така имате директен достъп до Inspiration board-a ми в Pinterest, както и архив на целия блог. Най-долу можете да видите броят посещения на блога за цялото му съществуване (към момента около месец – месец и нещо), а скоро ще добавя и нови джаджи, които да ви забавляват или бъдат от полза.Банер
Както знаете, банерите си ги правя сама и този беше особено специален за направа. Еленското Благородното в душата ми напоследък напира все повече и повече и се чувствам крайно обвързана, пък и имам една лична история с елен, която може някой ден да ви разкажа. Та, да, да не се чудите от къде са рогата – отново са виновни усещанията и възприятията ми за живота в момента. 
Страници
Страниците са ясни, пише им коя за какво е. Липсва бутон Home за връщане в началната страница, защото имам друга с такова наименование и значението Дом, в която ще публикувам веднъж щом се прибера в София. А на началната страница може винаги да се върнете натискайки на банера. На някои други страници също все още липсва съдържание, но е запланувано, така че be patient. ☼

9 comments

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *