Food diary: day one

Е, както споменах във фейсбуук страницата си, започвам един 10-дневен дневник на тема храна. Ще вписвам всичко, което хапвам през деня, а където мога ще слагам и снимки. Ако нещичко ви хареса или пък ви стане любопитно за рецептата, питайте ме в коментарите, а аз ще се постарая да направя съвсем отделен и подробен пост. All in all това е. Enjoy!

Закуска – кафе!

Днес станах достатъчно рано за да разходя кучето, но не съвсем достатъчно рано за да изпия кафето си на спокойствие. И все пак го забърках (любимото – това с мед и много мляко ♥), а по стара традиция от пребиваването ми в София, добавих и малко канела. Толкова исках да му се насладя, но нямах време и го изпих в бързината докато оглеждах гардероба си и избирах нещо подходящо за лекции. (Между другото, вчера разтребвах дрешките си и тези, които не съм носила и няма да нося снимах и описах и можете да намерите тук.)

 Обяд – Салата пиле, Ризото с горски гъби и манатарки и Фреш ябълка и морков

Наложи ми се да обядвам навън, но изобщо не бях разочарована. Срещу НБУ в познатото бар-рестурантче The School. Понякога обслужването им понакуцва, но пък кухнята им е хем интересна, хем разнообразна, хем вкусна. Ризотото ми е любимо, фрешът също, а салатата си разделихме с една колежка и се оказа неочаквано добра. 
Споменавала ли съм, че страдам от факта, че не мога да приготвям ризото?! Много се надявам да се науча някой хубав ден, защото това е едно от любимите ми хапвания.
Вечеря – Мусака и сирене филаделфия
В старата версия на блога имаше повече храна. Разбира се, имаше и рецептата ми за мусака. Приготвям я адски лесно и всички около мен казват, че правя най-хубавата мусака. Жена за пример съм, а? Мъжо може само да се радва. Иначе, без майтап, и на мен ми е адски вкусна, а сиренето филаделфия много добре я допълва (не обичам с кисело мляко).

7 comments

  • Оо, това е много интересно! А и много хубави неща хапваш 🙂 Ще се радвам на повече такива постове и дано и аз се вдъхновя да ям по-добре 😀 <3

  • Да си призная, и аз ги пиша тези постове донякъде за да се вдъхновя сама да хапвам по-хубави неща по-често 😀 Благодаря ти, дарлинг :*

  • чувала съм за the school и обслужването му 😀
    много готина идея и ти пожелавам да се научиш да правиш ризото!

  • Трябва да го видя това The school някой път, не ми е далеч. Иначе идеята ти за дневник на тема храна е много интересна!

  • Ааа! Тая идея за пост ти я крада! Много ме кефи, наистина! :))) И аз ще направя някой ден 😀

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *