За пропуснатите дни и лодките от патладжани

Та, много време не се вясвах тук с нов пост, но пък за сметка на това си прекарвах главозамайващо в истинския живот. То си е цяло приключение, когато правиш нещата, които са ти присърце. За изминалите 10 дни ми се случи едно пътуване до Банско по случай 70-годишнината на дядо ми. С него си казваме “наборе”, понеже се разминаваме само точно с 50 години (и три дни). Завърнах се победоносно в София и веднага се забързах към Art Hostel Sofia за литературното четене, посветено на Константин Павлов. Хора, ако не сте го чели, прочетете нещо! Страхотен е, въпреки, че е възможно да ви хвърли в депресивна меланхолия за части от секундата. Е, в Арт Хостела най-после се видях с Деси от DesiNevermore – нещо, което исках да направя отдавна. И пихме греяно вино с черен пипер, канела, мед, портокали и ябълки. Уютно място в сърцето ми заема тази приятна вечер.
В понеделник имах рожден ден. Много се радвам, че тази година се падна понеделник. Ще посрещам приятели утре (събота), а самият ден прекарах с Любимия. Вечерта пихме жива бира и ядохме германски наденички, и картофки в Ale House. Едно доста приятно място в центъра на София, което ви препоръчвам да посетите. Изкарахме си прекрасно, отдавна не се бях чувствала толкова добре и официално сложих край на периода, в който лека полека се обвивах в черупчицата си. Имах нужда от ударна доза емоции, за да се осъзная. Но тези периоди са нормални, струва ми се.
Вчера пък имахме годишнина с моето момче. 3 години вече се търпим, една и половина от които живеем под един покрив, споделяме ежедневните радости и неволи. Копирам ви директно това, което бях споделила във фейсбуук:

Много върхове сме покорили за тези години, много пътища сме изпробвали, много пъти сме се обърквали, но сме се връщали заедно назад и сме тръгвали в нова посока като на поредното приключение. Ако трябва да изброя 3 неща, които научих за тези 3 години (половината от които съвместен живот), те ще бъдат:

– правете си компромиси, когато са нужни и не оставяйте съдбата на връзката в ръцете на твърдоглавието

– ходете на срещи независимо от кога сте заедно, независимо от това, че живеете заедно

– мечтайте! това може би е най-важното:))))

Пълнени лодки от патладжани
 Необходими продукти (за 4 порции)
– 2 големи патладжана
– 50гр. нарязани маслини
– 2с.л. сладка царевица
– 2 средно големи гъби
– топено сирене
– 2с.л. олио
– 200гр. кашкавал
Начин на приготвяне
Патладжаните се разрязват на дълго през средата, издълбават се, осоляват се и се оставят един час да си пуснат водата за да не горчат, след което се измиват. Пълнят се с маслините, гъбите, топеното сирене и царевицата. Добавят се подправки на вкус (без сол). Заливат се с по една ч.л. олио всеки и се “захлупват” с по 50гр. кашкавал.
Пекат се на дъното на загрята на максимум фурна, като в тавата се изсипва 1ч.ч. вода. Докато кашкавала се запече, патладжаните ще са се сготвили благодарение на врящата вода. Воала!
Благодаря, че ме четете! ♥

 

3 comments

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *