The Christmas TAG | #Blogmas Day 5

Както вече много от вас знаят, аз и още няколко блогърки превърнахме влогърското обратно броене до Коледа – Vlogmas, в Blogmas. Всеки ден публикуваме пост, с който отчитаме ден по-малко до прекрасния, обичан от всички ни, зимен празник. Blogmas постовете ми до момента може да видите тук.

Днес реших да не ви занимавам с нищо друго освен със…себе си. Обичам таг-постовете, защото по този начин можете да ме опознаете малко по-добре и да разберете малко повече за това кой стои зад екрана и пише тези врели-некипели, а понякога и…интересни неща.

1. Кой е любимият ти коледен филм?
Има хора, които са супер много против комерсиализираните коледни филми – е, аз точно тях харесвам. Не първо място, разбира се, идва моят най най най-любим Хари Потър, последван безспорно от поредицата Сам Вкъщи. Въпреки, че с Хари се виждаме поне 7 пъти годишно. 
2. Кога отваряш подаръците си – в коледната нощ или на коледната сутрин?
Празнувала съм Коледа на различни места и по различни начини, но подаръците винаги сме отваряли в коледната нощ. Дори ни беше позволено (на мен и брат ми) да изпиваме по една цяла кола на Коледа, за да можем да дочакаме 00:00ч. без да заспим.
3. Имаш ли любим коледен спомен?
Цялата Коледа. Всяка година е почти едно и също (като изключим подаръците и начинът ни а мислене (на мен и брат ми), който се променя главоломно всяка година). Когато си помисля за Коледа, в съзнанието ми изплуват спомени от всичките години и някак си олицетворявам семейния уют.

4. Любима празнична храна?
Питката. Винаги е различна, винаги е вкусна, винаги е интересна, винаги крие нечий късмет. Без нея няма Коледа, а и без Коледа няма такава питка. Предполагам затова ми е толкова любима.

5. Любим коледен подарък?
Ако трябва да избера любим подарък, трябва да е нещо универсално, защото все пак всяка година имам нужда от различни неща. Да речем, че това са коледните картички. Обичам да правя, да купувам, да подарявам и да получавам.
6. Любим коледен аромат?
Ябълки, канела, печени орехи. Ако може и на едно място. Предполагам затова и ябълковият щрудел с канела ми е толкова любим за приготвяне по това време на годината.

7. Имаш ли някакви традиции за коледната нощ?
Разбира се. Всякакви. Като се започне от самото готвене, което винаги правим заедно с мама, мине се през сервирането на масата и се приключи с поставянето на подаръците под елхата. Опаковаме ги и така никой не знае кое за кой е до самото им отваряне. После сядаме на земята около елхата и ги разопаковаме един по един. Обикновено много се смеем.

8. Как декорираш елхата си?
Много съжалявам, че в момента нямам снимка, която да ви покажа, но елхата ни всяка година е прекрасна. Мама винаги е имала страхотен вкус за избиране на играчки и гирлянди. Принципно избираме между двете комбинации – златисто и червено или сребристо и синьо. Накрая слагаме лампичните, а върха на елхата винаги го е слагал най-малкият член от семейството. Някога бях аз, но от много години насам го прави брат ми.

9. Като дете какъв подарък искаше, но така и не получи?
Това е един много труден въпрос. Никога не съм имала навика да си “пожелавам” нещо за Коледа. Освен това откакто се помня знам, че нашите слагат подаръците под елхата, те са моят Дядо Коледа и обожавам да ме изненадват. Мисля, че не мога да отговоря конкретно.

10. Най- добрата част от Коледа за теб?
Бъдни вечер.

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *