Personalized Christmas Homemade Candy | #Blogmas Day 12

Днес е ден 12 от предизвикателството #blogmas, което означава, че остават само още 12 дни до Коледа! Не е ли чудесно?! Все по-близо се усеща магическия празник и все повече това започва да се отразява на настроението ни.
В този слънчев ден имам едно доста интересно предложение и предизвикателство за вас, а именно сами да измислите рецептата за коледните бонбони, с които да зарадвате себе си и всички вкъщи, а защо не и приятелите си.
И тъй като това наистина е challenge, предизвиквам Мери от Berry’s Place, Тереза от MerakiArt, Петя от PetPanda  и Мария Атанасова & Лора Котева от A Pinch of Happiness да се впуснат в приключението и да споделят резултатите си!
За този тип бонбони, рецепта няма. Има само няколко стъпки, в които ще трябва да си изберете продуктите и още няколко, в които ще трябва да ги смесите.
Избиране на продуктите
1. Изберете сушените плодове. Могат да бъдат всякакви – фурми, смокини, стафиди, кайсии…абе, наистина всякакви! Може и да ги комбинирате, така направих аз.
2. Решете какви ще бъдат ядките. Те също могат да са всякакви. А може и да добавите някакви семена, ако сте фенове. Отново може да се комбинират.
3. Изберете нещо за стягане. Моят избор беше масло, което разтопих, а след престой в хладилника топчетата бяха стегнати. Разбира се, може да се спрете и на желатин или мед, разтопен шоколад и, абе…каквото ви дойде на ум. За постещите или пък ако търсите подходящ вариант за бъдни вечер, може и маргарин.
4. Добавете капка любов. В моят случай това беше бренди, но може да накиснете плодовете в ром или да сложите няколко чаени лъжички бейлийс в сместа.
5. Изберете в какво ще овалвате вече готовите бонбони. Аз избрах кокос и канела, но това могат да бъдат орехи, кафе, какао, ванилия и пр.
Начин на приготвяне
1. Смилате ядките в блендер докато станат на прах.
2. Добавяте плодовете и продължавате да мелите докато се получи хомогенна и гладка смес.
3. Добавяте маслото или каквото друго сте избрали за стягане и бъркате с лъжица (за предпочитане дървена) докато сместа от ядките и плодовете не поеме стягащия продукт.
4. Същото направете и с течността.
5. Оставете в хлаидилник за час или докато не стегнат.
6. Овъргаляйте топчетата в избраните от вас продукти.
7. Добавете въображение.
Воала! Вече имате страхотни домашни бонбони, с които ще очаровате всички по празниците! И са изцяло по ваша рецепта, с която можете да се гордеете, да подобрявате и модифицирате така, както ви е кеф. Опаковането също може да осъществите в много различни варианти. Аз лично заложих на любимите ми бурканчета, ментови листа и портокалови корички.

One comment

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *