My Foodpanda Adventure | #Blogmas Day 14

Както може би сте разбрали от фейсбуук страницата ми снощи, с Любимият имахме страхотното удоволствие да хапваме храна от пица ресторант Джиков, поръчана и доставена чрез платформата Foodpanda, от която имах ваучери за тест на услугата. Ако още не сте разбрали, foodpanda е най-голямата онлайн платформа за поръчка на храна, която (за наше голямо щастие) от началото на 2014та е и на българския пазар.
Поръчката през сайта или мобилното приложение става адски лесно и бързо. Просто се регистрирате, въвеждате си адреса, излизат ви всички ресторанти, които доствят до вас и избирате. Е, добре де, изборът не е чак толкова лесен. На нас ни отне около 3 часа да решим какво ни се яде и от къде да го поръчаме. В крайна сметка се спряхме на ресторанта Джиков, защото сме привърженици на традиционната кухня, а предложенията там бяха адски много и разнообразни. Ето какво поръчахме:
Плащането с дебитна карта отново става с няколко въвеждания и е много удобно. Аз лично винаги съм го предпочитала пред плащането в кеш. С доставката всичко беше наред – получих sms и мейл веднага, щом поръчката ми беше пусната. Единственото несъответствие беше, че в sms-а ми съобщиха, че доставката ще бъде извършена до 30 минути, а дойде след час и 20. Но, предполагам, че това зависеше от задръстванията в София, които по това време (между 5 и 6 следобед) са адски много.
За сметка на това храната дойде топла и много добре опакована, от което останах приятно изненадана. На повечето ресторанти именно това им куца при доставките по домовете, но колаборацията и начинът на работа между Foodpanda и Джиков дава абсолютно задоволителни резултати.
Относно това колко вкусна беше храната ми се иска да измислят начин за опитване или поне помирисване през монитора, за да мога да ви споделя какво удоволствие ни достави тази вечеря. И двамата с моето момче сме огромни ценители на добрата храна, а тази определено беше такава.
А вие поръчвали ли сте от foodpanda? Ще се радвам да споделите мнение и опит за някой друг ресторант, понеже ние със сигурност ще ползваме платформата отново и бихме поръчали нещо различно със сигурност.

5 comments

  • Йей, още един фен! И аз съм супер фен на FoodPanda (все пак пандите се подкрепят :))
    Но с ръка на сърцето преди те да влезнат в БГ почти не съм си поръчвала храна за вкъщи. Най-чудесното е, че има всичко… аз не съм голям традиционалист в хранителните ми предпочитания и много ме радват всички индийски, тайландски, японски и арменски опции 🙂
    Но и вашата храна изглежда слюноотделящо :)))

  • Отдавна хвърлям око, но чак сега стъпи момент да поръчваме. Приятелят ми беше поръчал пица преди няколко дни, когато мен ме нямаше в София и пак беше останал доволен. То си личи, че хората си вършат работата само като погледнеш сайта. Сравни с amam.bg и веднага се вижда разликата.

  • И ние ползвахме за първи път Пандата преди дни и то най-вече, защото попаднах на изгодни ваучери в Грабо – http://grabo.bg/hrana-za-vkashti-08unmdz?affid=4248 И макар, че в нашия град няма чак толкова ресторанти на разположение, останах доволна от обслужването и качеството на храната, а и доставката беше 30 минути, което е супер приемливо, а за това че ме отменят да не готвя поне веднъж седмично заслужават похвала 🙂

  • Принципно сме свикнали храната с доставка да бъде junk food и нямаме този навик тук, в България. Но пък ето една възможност наистина всяка домакиня да си почине поне един ден в седмицата от готвене и все пак семейството да яде качествена храна.

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *