DIY: Brush holder!

Хвалих се, хвалих по социалните мрежи с тези четки и колко е яка кутийката им. Пък има и магнитче за затваряне, което я прави още по-готина. НО. Винаги има едно но. Много трудно се изваждат четките и много трудно се прибират правилно. Нямам време за това сутринта, когато бързам за работа, така че реших да си направя нещо по-удачно, където да държа четките си.

И така, съвсем случайно във фб фийда ми изскочи идеята на blondfox за brush holder с леща! Да, да, точно лещата, с която си готвим. 🙂

Ще са ви нужни само

  • кутийка (може и консерва дори)
  • чорап
  • леща колкото да напълни съда

Обличаме кутийката в чорапчето (сега, хубаво е да е някакъв цвят, който ви радва), обръщаме го по вътрешността й, за да я облечем изцяло и след това пълним с леща. Това е цялата философия. След това си бучкате четките вътре и забравяте.
За да ги пазите от прах може да си вземете от онези готини стъклени похлупаци за сладкиши или просто да им хвърлите някакво текстилче отгоре докато не ги ползвате. Аз към момента действам по втория принцип, но скоро ще отскоча до IKEA и задължително ще си взема нещо по-красивичко.

Единственото, което ме притеснява е лещата да не хване от онези мушички, които ходят и се настаняват в пакетите със зърнени култури ако ги държим отворени в някой кухненски шкаф. Затова ще оставя да тествам и ако не е ок от тази гледна точка ще ъпдейтна постчето с друга идея с какво да напълним кутийката.

 

2 comments

  • Пири, в Икеа някъде до свещите има декоративен пясък в готини цветове, можеш да пробваш, в случай, че това с лещата не се получи.

    • Да, обмислях го, но пък ме е страх да не стане така, че да ми влезне някоя песъчинка в окото в един момент. 😀 По-скоро нещо по-едричко – от сорта на декоратични камъчета.

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *