5 дни в офиса Aутфити, прически и хранене

Това е пост, който се каня да пиша отдавна, но събирането на материал се оказа не чак толкова лесно, колкото изглежда. И тъй като напоследък въпросите тип “как ядеш здравословно в офиса?” или “оф, какво я правиш тая коса?” зачестиха, реших да събера 5 мои дни в офиса на едно място. Това включва прически, аутфити, закуски, идеи за обяд и понякога хапване “между другото”.

Храненето ми като цяло

Двете най-важни за мен неща на този етап от живота ми са да взимам практични и съзнателни решения. Що се отнася до пазаруването, никога не ми се е налагало да се уча на това, защото така са ме научили родителите ми още от ранна детска възраст. Виж, за храната…това е друга бира. От години се опитвам да намеря точната формула, която ме кара да се чувствам добре. Днес я откривам именно в здравословното хранене. Не фанатичното, а просто наистина здравословното, с обмислени избори, максимално количество домашно приготвена (и отгледана) храна, cheat days…всичко в комплект.

Изборът на дрехи и прическа сутрин

Има една ключова дума, на която се осланям при избора на дрехи и прическа и тя е к о м ф о р т. Друг фактор, който играе много важна роля е настроението ми.
Никога не избирам дрехите си от вечерта, просто не мога. В зависимост от настроението ми след събуждане или пък след кафето сутрин, избирам какво да облека, като на първо място гледам да ми е удобно – все пак ще прекарам деня в тези дрехи, не мога да си причиня дискомфорт.
Освен тези две неща, гледам да се обличам спрямо формите, които имам и истината е, че резултатът е наистина перфектен. Поне за мен. Защото лошият избор на дрехи ми е развалял настроението много пъти. Да. Наистина.

Косата си държа възрана. Някак. По много различни начини, но не и пусната в тези жеги.
Обожавам косата си, вече е дълга, здрава е, цвета ми е разкошен, стои добре изправена, накъдрена или нищоненаправена, но е прекалено тежка, за да я държа пусната. Затова избирам различни начини на връзване, отново спрямо настроението.

Е, да преминем към съществото на този пост, а именно всички гореизброени неща ден по ден, цели 5 дни!

Ден 1: Понеделник

office

Първо да кажа, че изобщо не обичам да започвам понеделниците с психологическата настройка, че не са хубави или, че има цяла работна седмица пред мен. Обичам да ги започвам с лека и вкусна храна, защото принципно уикендите чийтвам. И с нагласата, че отдавам на тялото си нужното внимание.

Този понеделник избрах бохо-плитки (така ги наричам, не знам истинското им име), спортна бяла риза, къси дънкови панталонки и любимите ми Converse-ки, които, както ще видите и по-нататък в поста, почти не свалям.

Утрото започнах с кофичка кисело мляко след кафето (около 11ч.). Тертер ми е любимото от известно време насам. ♥ Това на снимката е 10% масленост, но аз си взимам 4%. Ако консумарим от високомасленото ми стига една кофичка за 3 закуски. За обяд изядох една голяма салата, която си направих в офиса. Зеленийките са т.нар. пролетна салата от Фантастико, която се продава на пакети. Добавих малко сирене и един огромен розов домат, който беше фантазия! Следобяд заситих глада с печено кашу и банан – друга любима комбинация, която бързичко си набавям от магазинче зад офиса.

ДЕН 2: вторник

office

Втори ден в офиса и плитките нямат намерение да ми омръзнат. Заложих на т.нар. french braids, които са ми супер удобни, защото хем държат хладно, хем не ми влизат в очите докато работя.

Навън беше хладно от сутринта, затова реших да се възползвам от времето и да облека любимите си дънки и тениска, които съчетах с бели тенис маратонки и светло син tote bag. Може би това беше най-удобният аутфит за цялата седмица.

Имах останало кашу от предния ден и с него отметнах закуската. Втори розов домат като вчерашния (като месо са тези домати, хора!) комбинирах със сирене и тиквени семки за обяд. Следобяд отново изядох един банан.

ДЕН 3: сряда

office

Косата ми беше много приятно начупена от вчерашните плитки, затова просто хванах предната част с фиби, за да не ми пречи. И тъй като отново беше по-хладно навън, избрах дълъг панталон и бяла риза с дълъг ръкав, отново любимите кецове и супер удобната черна кожена раница, която е много тренди това лято.

Започнах утрото с фреш портокал от едно павилионче на път за работа – 500ml за 2.50лв, което май е супер?! Не разбирам много от ценообразуването, но съм виждала и далеч по-скъпо да ги продават, да не кажа двойно.
На обяд съгреших с домашен чипс и бира, но беше толкова вкусно, че въобще не съжалявам. За следобедна закуска пък си доядох тиквените семки от предния ден и коремчето ми беше щастливо.

ДЕН 4: Четвъртък

office

Този ленен панталон и тази тениска винаги ги комбинирам с това страхотно бижу, което е дело на български творец и много ми повдига настроението през деня! А шалчето на главата принципно е на Фюри, но тя нямаше нищо против да го взема за деня. Разбира се, вечерта трябваше да съм го върнала невредимо и изгладено. 😉

Е, това беше и денят на храната в тази седмица! Вижте само колко много храна! Половината от кайсиите и ядките отидоха за закуска, а другата половина изядох следобяд. Този път обядът беше шницел от обедното меню, който толкова много ми хареса, че не исках да свършва! А в заведението, където ходим да обядваме с колегите, вече сервират диня за десерт – без да си я поръчвал! И всеки път е тооооолкова сладка. Голям кеф и доволно Пири:)))

ДЕН 5: Петък

office

Това е, стигнахме до любимия на всички петък, а на мен от сутринта ми беше много приповдигнато, защото вечерта след работа директно отивах на A to Jazz – страхотен фестивал в сърцето на София! ♥ Както виждате, аутфитът е boho-jazzy, поне аз така го определям.

Сутринта започнах с голямо фрапе и доза свежи малини от пазарчето. На обяд с радост установих, че отново има шницел като вчера, затова не пропуснах да го поръчам, а динята дойде малко след това и отново много й се зарадвахме.

Следобедната закуска пропуснах, защото знаех, че отивам на фест, а там нямаше как да не хапна някакъв джънк, защото, хей, петък е!

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *