Есенна грижа за лицето в 3 стъпки Маска, измиващ гел и кокосово масло

Разбира се, че застудяването предполага промяна в режима за грижа за кожата, а тази на лицето ми винаги страда най-много, когато започне пресушаването от ниските температури и вече съвсем не топлия вятър. И за разлика от лятото, когато правя маски един път в месеца и дори нямам нужда от хидратиращ крем през повечето време, с наближаването на октомври винаги се налага да променя добавя нещо към грижата за кожата.

face-care

Затова към регулярната маска, която вече се прави веднъж седмично, добавям по-силен измиващ гел (имам чувството, че вятърът много цапа лицето и запушва порите с прахоляци), както и (този път) натурална грижа за кожата нощем, а именно — кокосово масло.

Маските 7th heaven

7th-heaven

Маските 7th heaven продължават да бъдат неизменна част от грижата за лицето и не знам дали някога ще успея да ги заменя с по-сполучлив откъм разнообразие и аромати продукт. Обожавам ги! Повече за тях писах тук.

Измиващ гел Avon Anew Clean

aven-anew

Получих Avon Anew Clean преди време от PR и се изненадах много приятно, но все не стигах до него. Не обичам да разопаковам продукти преди да имам наистина нужда от тях, затова и се позабавих да ви разкажа за този.

→ Прочетете също: Домашни соленки с ленено семе

Гелчето е предназначено за мазна и комбинирана кожа, а на моята (комбинирана) влияе много добре. Освен, че измива и подготвя кожата ми да абсорбира полезните съставки на кокосовото масло, оставя чудесен аромат около 15-20 минути след това, което много ми харесва, защото ми мирише на…чисто!

Кокосово масло

кокосово-масло

Кокосовото масло поръчах от Zoya. Това е първият ми сблъсък с кокосово масло ever, като бях решила да го използвам за готвене, но ведъж изпробван на кожата на лицето просто…незаменим продукт! Не мога да си представя да живея без едно бурканче от тази благодат в хладилника. Съхранявам на студено, защото издържа повече (така знам?!, не съм пробвала да съпоставя), а при допир до кожата се разтопява мигновено и е удобно за ползване. Дори го използвах за заздравяване на татуировките ми в последните дни.

Много съм доволна, хем хидратира, хем заздравява, хем мирише божествено. Ако не сте пробвали, не се бавете. Ако не ви допадне като ефект върху кожата, винаги можете да го използвате за кокосови палачинки или пък печени зеленчуци – чувала съм, че стават страхотни. :))) Единствено не препоръчвам на хора, които не понасят миризмата на кокос, защото е доста силничка.

→ Прочетете също: Любимо през Септември

Засега тези продукти буквално ме спасяват. Не обичам да мажа по 1000 неща на лицето си, затова съм щастлива, че със сравнително малко и сравнително леки продукти успявам да закрепя положението. Ако имате все пак някакви препоръки за продукти за смесена кожа, винаги ще се радвам да препоръчате! :))))

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *