Печено козе сирене с чесън и орехи По-вкусно отколкото си представяте!

Тази есен ми е тръгнало на експерименти, както и на бързи рецепти. Харесва ми някоя идея и я преиначавам така, че да се адаптира към нашия вкус вкъщи. Още по-хубавото е, че ми се получават нещата, а като ми се получат пък не мога да не ги споделя с вас моментално! Блогърската ми душа пее и танцува, когато мога да бъда полезна поне на един човек. :)))

козе-сирене

Печено козе сирене с чесън и орехи

За изпълнението на този абсолютен деликатес и глезотия за сетивата ще ви трябват около 250гр. козе сирене, 1 глава чесън, шепа орехови ядки, 2-3 с.л. зехтин, щипка къри и шипка сладък червен пипер.

Първо подгответе всички съставки – нарежетесиренето на малки плочки с дебелина около 5мм и обелете чесъна. Включете котлона на максимална степен и изсипете зехтина в тиган с незалепващо покритие (при мен на керамичен се получава супер, но може да пробвате и с грил-тиган). Чесъна и орехите сложете в тигана още преди зехтина да се е сгорещил и разбъркайте така, че хубаво да се овалят ядките и скилидките в мазнината от всички страни. Запечете чесъна до златисто, а орехите леко препечете за горчива нотка, която много върви със сиренето, след което извадете от тигана.

козе-сирене

Ако има нужда добавете още малко зехтин, изчакайте хубаво да се сгорещи и поставете внимателно сиренето в тигана. Плочките сирене не трябва да плуват в мазнина, а просто да не залепват върху сух тиган. Обръщайте често, за да не се разтопи и втечни сиренето. Ако това се случи не се притеснявайте, просто няма да има търговски вид, но пак ще бъде вкусно. 🙂 

Когато хване лек загар, поръсете с кърито и червения пипер и продължете да обръщате често докато не хване твърда, златиста коричка. Извадете внимателно от тигана и подредете сиренето върху чесъна и орехите. Поднасянето на дървена дъска гарантира още по-уау ефект!

козе-сирене

козе-сирене

Много върви с мед, със сладко от боровинки, а и само с орехите и чесъна. Можете да го добавяте към салати, към основни ястия, или пък да го сервирате като предястие. Възможностите са безкрайни! ♥

Надявам се тази рецепта да ви е допаднала и много ще се радвам да споделите мнението си като я пробвате! :)))

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *