Haul: Есенни попълнения H&M, Mango, New Yorker

Началото на октомври отдадох на анализиране на собствения си гардероб и преценка от какво точно се нуждая за този и отчасти следващия сезон. Обмислях един пост за гардеробната ми философия, но прецених, че няма смисъл. Ако трябва да обобщя – капсулен гардероб. Звучи много модерно. 🙂 Истината е, че цял живот в семейството ми сме си били с капсулни гардероби – кога от практичност, кога от липса на финанси. В днешно време всичко модерно е всъщност добре забравеното старо и, тъй като някои доста хитри хора написаха цели книги по темата, реших да не попълвам излишно и без това пренаситения с обяснения въпрос.

Та! Да се върнем на някои от покупките тази есен. :)))

Имам нужда от още няколко попълнения в гардероба си, но, мъдро-мъдро, ще си изчакам Black Friday и ще си ги набавя от FashionDays. А ето и с какви дрешки и аксесоари се сдобих съвсем скоро:

shopping

  1. Бяла тениска Mango /от Fashiondays – тук/
  2. Бяла тениска с надпис Mango /от Fashiondays – тук/
  3. Сива тениска с надпис L.O.G.G. /от H&M – тук/
  4. Черна рокля Mango /от Fashiondays – тук/
  5. Сив плетен пуловер /от Fashiondays – тук/
  6. Сива рокля от трико /от H&M – тук/

Придържам се максимално към мултифункционалните цветове — черно, бяло, сиво — тъй като в момента имам нужда именно от т.нар. basics. Междувременно взимам и по нещо оранжаво, горчица или бордо, с което да внеса допълнителна есенна нотка в емоцията, с която свързвам дрехите. Като например тази шапка от New Yorker или пък тези супер-сладурски чорапки, пак от там. ♥ Много голямо удоволствие ми доставя да се обличам според вълненията, които ми носи всеки един сезон, затова и не мога да се откъсна от типично есенните цветове в момента, както в дрехите, така и червилата (berry тоновете са ми любими!) и сенките (златисти — огромен кеф!).

На Black Friday мисля да си напазарувам вече по-зимнички неща – някоя по-плътна рокля с дълъг ръкав със сигурност ще търся, както и жилетки, палто и кожени ботуши! Със сигурност ще ми трябва и още някоя зимна шапка, а шаловете винаги си търсят ново, свежо другарче, защото много се обичаме и с тях!

И последно за този пост, хора, да си кажа, че трябва да се обличаме с емоция! С кеф! С желание! Всеки ден! И за да бъде възможно това, трябва да се научим на т.нар. съзнателно пазаруване, както и да обърнем особено внимание на разтребването на гардероба. В момента, в който една дреха започне да не ми носи никаква емоция, веднага търся дали мога да я подаря, ако не, може да бъде продадена (OLX, Shedd, има и други варианти), или пък нося в H&M за рециклиране, грабвам талонче за 15% отстъпка и отивам веднага да си намеря нещо, което ще нося с радост! :))))

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *