Разбор на бургерджийниците и любим бургер Цял нов свят в кулинарията

От около половин година с мъжа ми сме супер зарибени да изпробваме различни бургери на различни места. Още от тогава знаех, че един ден ще напиша този пост, но нямах идея, че ще бъде толкова спонтанно. Имам купища снимки на бургерите, които сме яли, в instagram, затова директно ще ги ползвам от там. А за да бъдете в течение с всички, които предстои да пробваме – последвайте ме там!

Ще ги изредя по оценка, а не по реда, в който сме ги тествали, за да бъде всичко максимално подредено. Колкото може да бъде подреден един супер спонтанен и изобщо непланиран пост. 🙂

5 Boom Burger

Loove them burgers! 💘 #happy #burger #foodstagram

A post shared by Empirina (@empirina) on

Чийзбургерът е неоспорима класика в света на бургерите, ето защо почти навсякъде съм пробвала по един. В Boom Burger пробвахме него, THE BOOM! BURGER и SURF&TURF, като THE CHEESEBURGER беше в моята чиния. Много ме впечатли чедъра, беше страхотен и много добре разтопен. 🙂 Това, което малко подрина мястото в класацията на Boom Burger беше, че бургерите им са най-малки от всички, които сме пробвали и така и не намерихме нещо запомнящо се в тях.

Оценка: 6.5 от 10

4 Inn Deep (Glasgow, Scotland)

Разбира се, че едно от нещата, които задължително искахме да пробваме в Шотландия, бяха бургери! В Inn Deep в Глазгоу имат промоция за обяд – 2 бургера за 5 паунда, което е супер.
Като цяло в самите бургери нищо не успя да ни впечатли. Бяха вкусни и толкова. Отново нищо запомнящо се, нищо wow. Но! Много приятно ме изненада поднасянето с пикантни уеджис картофки и перфектна салата колсло. Страхотна добавка към бургера!

Оценка: 7.0 от 10

3 Crystal Burger & Steak Ring Mall

Преди време брат ми пробва бургерите в Кристал и много му допаднаха, но тогава аз пропуснах. Не след дълго обаче дойде ред и там да се разпишем, затова смело си поръчах бургера с козе сирене и…oh, my ♥ беше невероятен! Това, което не го слага по-напред в класацията е, че единствено козето сирене ме впечатли. Намаше много креативност в самия бургер.

Оценка: 7.0 от 10

2 Street Chefs

Знам, че тук обсъждаме бургери и тези на Street Chefs определено бият почти всичко, което съм пробвала, но искам да отдам заслужена почит на ето тези картофки от снимката. П-е-р-ф-е-к-т-н-и! Ама наистина! От нарязването, осоляването и пърженето, до розмарина, съотношението цена-количество-вкус…не мога да намеря дори една молекула в тази кутийка, която не ми харесва!


А бургерите на Street Chefs са скандално добри! Този с халапеньо ми е личен фаворит и мога да се наям с половината. Аболютен туш!

Оценка: 8.0 от 10

1 Skaptoburger

Иииии засега класацията води Skaptoburger! ♥ Най-страхотните бургери, които сме опитвали! Картофките и лучените кръгчета не бяха дори близко до най-добрите, но нали сега си говорим за бургери. 🙂 Cheesus беше много добър, но бургера на бургерите към момента е Double Skapto Bourbon Burger! Страхотен вкус, страхотна кореспонденция между всички съставки, много интересен и вкусен сос, перфектно приготвено месо. Имаше си всичко, което трябва да има един бургер! Още му издирваме конкуренция. 🙂

Оценка: 8.5 от 10

Както забелязвате, нито един бургер няма оценка 10 от 10, защото според мен някъде съществува бургер, в който не бих променила нищо, а във всеки от пробваните до момента се сещам по нещичко, което би било добре по друг начин. Това, разбира се, си е моят вкус и държа да отбележа, че не ангажирам никого с него. Ако мога да Ви посъветвам едно нещо, то е да се залавяте с лов за бургери СЕГА! Вече в България има много бургерджийници, които се справят повече от добре и гореспоменатите 5 са само част от тях. Огромно приключение за сетивата са бургерите.

Мъжът ми дори толкова се запали, че си купи книга за гурме бургери от Шотландия и сега му предстои да си поръча плоча за вкъщи. Ще споделям, ако потръгнат нещата и удома!

Със сигурност този пост ще има продължение, защото нямаме намерение да спрем да изследваме бургерите по света и у нас!

*Снимка на корицата: Skaptoburger

15 comments

  • Все още не съм имала удоволствието да пробвам нещо там, но ще намина при първа възможност, защото съм чувала добри отзиви. 🙂

 • Много добър пост и победителят е ясен. Наистина Скаптобургер имат най-вкусните и интересни рецепти. Преди няколко месеца и аз написах пост по тази тема и имах същия победител: https://adrianapanova.com/2016/09/07/sofia-day-and-night-burgerkingin/ Много хубав блог. Продължавай в същия дух!

 • Имахме подобен семеен проект. И вътрешна класация с трима различни фаворита. Мисля, че сте пропуснали важно място- MEAT. Определено най-добрите хлебчета, чудесен баланс на съставки. Посетете ги непременно. Също road house grill в Арена младост.

 • Аз също съм ценител на гурме бургерите и прочетох впечатленията ти с удоволствие. Ето и моята класация, базирана на скромния опит, който имам дотук:

  1. Pulled Pork Ribs Burger (Boom! Burgers) 9.25
  1. Sexy Motherf#cker (Boom! Burgers) 9.25
  3. Chefs Burger (Street Chefs) 9.00
  4. Philly Cheese Steak (MEAT) 8.75
  4. Classic Cheeseburger (Street Chefs) 8.75
  4. Royal Beef Sandwich (Street Chefs) 8.75
  4. Turkey Burger (Street Chefs) 8.75
  8. Chippollata Dogz (Street Chefs) 8.50
  8. Slow Pork Sandwich (Street Chefs) 8.50
  8. Salmon Star Burger (Street Chefs) 8.50
  11. El Chapo (Skaptoburger) 8.25
  12. Veggie Burger (Street Chefs) 8.00
  13. Gorgonzola Beef Burger (Street Chefs) 7.00

  Видно е, че има разлика в начина, по който оценяваме. Това се дължи на факта, че аз дегустирам и малцово уиски, а там 10 означава “феноменално”, от 9.5 нагоре – “изключително”, от 9 нагоре – “отлично”, от 8.5 нагоре – “много добро”, от 8 нагоре – “добро”, под 8 – “не се препоръчва”.

  Поздрави и продължавай да споделяш впечатленията си!

 • Здравей,за хиляден път се убеждавам,че Skapto са номер 1 в София,всички бургери са им много добри. Ако имате път към Атина,заповядайте тук:

  https://www.facebook.com/mparmpeekiou.gr/

  36 евро си заслужават… 😀

 • “ГУРМЕ = МАЛКА ПОРЦИЯ”
  заболя ме сърцето като видях, че street chefs си ги рейтнала повече от BOOM!….НАЙ-СЪЩЕСТВЕНАТА разлика е, че при STREET CHEFS телешкото идва е замразено…губейки си вкусовите качества….Вкуса на чедъра далеч не е толкова наситен както в BOOM!(с разлика в цените от 2-3лв, които според мен изобщо не са фактор, като говорим за гурме бургери)…Лично аз на везната бих сложил BOOM и Skapto за първото място…а отностно 2-3-4-5 място…WHO CARES!?…като имаме победител

  • За съжаление схващането, че гурмето е равно на малка порция не знам дали го има някъде другаде, освен у нас. Гурмето по-скоро трябва да носи усещането за изтънчено ястие, в чието приготовление са вложени много въображение и специални съставки, както и иновативни похвати в кулинарията.
   BOOM! просто не ме впечатлиха с нищо друго, освен с чедъра. 🙂 Но, въпрос на вкус, предполагам.

  • Уикипедия:

   Гурмѐ (от френски : gourmet, гастроном) е ценител и познавач на добрата храна и напитки. В този смисъл, думата още може да се срещне и като гурман (gourmand), което обаче може да носи и смисъла на човек, който обича храната в големи количества, чревоугодник, лакомник.

   Думата гурме е навлязла в езика и като прилагателно, описващо:
   – изискани ястия, в чието приготовление и начин на поднасяне са вложени специални съставки, особено старание или творчество
   – готварски уреди, които се използват в процеса на това приготовление
   – ресторанти, в които се поднасят такива изтънчени ястия

   Та в този ред на мисли Пирина е абсолютно права, че гурме и количество нямат нищо общо. Тук обаче е мястото да отбележа, че бургерите на “Boom! Burgers” не са в никакъв случай по-малки от тези на “Street Chefs”. В “Boom! Burgers” най-малките са 300, средно са 400 и стигат до 500, докато в “Street Chefs” всички са 300 грама. Поне официално и това лесно би могло да бъде проверено от всеки. Едно мога да кажа със сигурност – в съчетание с картофи, количеството е напълно достатъчно за мен и на двете места.

   Твърдението, че говеждото в “Street Chefs” идва замразено е също невярно. Разликата е друга и тя е, че това в “Boom! Burgers” е ирландско (смес от три елитни породи – Black Angus, Hereford и Limousin).

   Не споделям всеобщия ентусиазъм около “Skaptoburger”, който цари тук. При първия ми досег с тях не ме впечатлиха по никакъв начин, а приятел, който беше с мен и беше поръчвал от там преди това, беше на същото мнение. Също така използването на кетчуп и горчица вместо авторски сосове в бургери, които претендират да са печелили някакви награди, буди в мен почуда и е в разрез с разбиранията ми за гурме. Къдравите картофи бяха най-безвкусният полуфабрикат, който помня някога да съм ял. Освен това оставам с впечатление, че в опита си да привлекат максимално широка аудитория залагат на прекомерни, ненужно големи за мен количества. Такива предизвикващи отяждане, преяждане и изхвърляне на храна. Предстои да им дам втори шанс, защото е възможно далеч да не съм консумирал най-доброто, което предлагат, но към настоящия момент са в дъното на личната ми класация. Пирина, не ми се сърди! (:

 • Това са 10/10 hamburguesa nostra – Sofiq Очакваите скоро

 • Това ,че телешкото месо в Street Chefs ,идва замразено не отговоря по никакъв начин на истината ,НЯМА ТАКОВА НЕЩО!Относно Чедъра освен ,че е Един и Същ и на двете места също така се и разтапя по един и Същ начин … Мисля ,че Street Chefs дръпнаха супер много на Boom 🙂 За мен лично най-добрите бургери -Patty and Bun -London !

 • Моят съвет е да пробваш бургерите в 33 Gastronauts на ул. Асен Златаров. Вече 3 години под ред техният телешки бургер води моята класация и никой друг не може да го бие!

 • BOOM Burger са най-преоценените според мен. Един път съм стъпвал там и повече няма да се повтори. Най-хубавите бургери са в АРЕНА МЛАДОСТ но забравих как се казват.

 • point taken, много е възможно да нямат общо, а до нас (мен) просто да е достигнало това размито твърдение, че гурмето по default е малка порция 🙂
  Относно Street Chefs и замразеното месо – твърдя го, защотото това беше моя бургер, кюфтето беше на камък като го сложи на плочата, а след термичната обработка пусна сума ти вода, което ме навежда на мисълта, че даже не е било и шоково замразено(не казвам, че не ставаше, просто ми направи впечатление)…Идният месец, ще пътувам до Лондон и ще се възползвам от предложението на колегата за Patty and Bun, да видим колко добри са всъщност :)))))

 • Всички тук явно сме почитатели на хубавите бургери.
  Когато имате път, силно препоръчвам, за мен и Skapto и Boom има какво да научат от тях

  Patty and Bun – London
  https://www.facebook.com/PattyandBun/

  Original Patty Men – Birmingham
  https://www.facebook.com/OriginalPattyMen/

  Иначе локалните бургерджийници са на много добро ниво – Boom, Skapto и StreetChefs.

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *