Дневник на благодарността „От любов към живота“ Avon срещу рака на гърдата

Пиша този пост съвсем спонтанно, както 99% от материалите, които ще намерите в този блог. С годините разбрах, че не ме бива в планирането на споделяне. Споделянето според мен трябва да се случи отвътре и на мига. Когато емоцията е силна. Когато ще споделиш със сърцето си. Така искам да споделям с вас винаги!

avon-ot-lubov-kum-jivota

Пиша този пост в момент от живота си, в който съм в разкошна хармония със себе си. Чувствам се щастлива и удовлетворена от всичко, което ми се е случило; от всичко, което съм постигнала; от всичките си решения и развоя на всяко събитие. Къде се намирам, как се развивам, какво ме очаква, всичко е точно така, както бих искала за този момент. И не защото е перфектно, а защото се научих да си давам време за обикване.

avon-ot-lubov-kum-jivota

И какво имам предвид под време за обикване?

Често съм изпадала в ситуация, в която не точно всичко ми се случва така, както бих искала или не съвсем на време. В такива моменти съм изпадала в състояния на стрес и тревога, защото да съм безсилна и да знам, че някои неща не зависят от мен е убийствено. Обичам да имам контрол, да чувствам, че нещата са в моите ръце. Не ме е страх от провал толкова, колкото от безсилие. С времето осъзнах, че това е мой проблем, с който трябва на всяка цена да се справя. Психологически. Вътрешно.

avon-ot-lubov-kum-jivota

Пробвах различни варианти да убеждавам себе си, че съществуват моменти, в които нямаш съвсем пълен контрол над събитията. Опитах се да се примиря с това. И не ми се получи. Не ми се получи нито първия път, нито всеки следващ, а опитите ми не бяха малко.
И тогава (още си спомням този момент!) ме удари някакво прозрение…че трябва просто да се науча да обиквам случайностите, да ги прегръщам мислено, да концентрирам енергията си в това да намеря не само причината, но и, давайки си време, да оценя правилно последиците от възникналата ситуация. Защото се оказва, че винаги, ВИНАГИ, когато нещо не се случи точно така, както бих искала, то всъщност по-доброто решение, но разбирам за това едва когато дам време на нещата да се развият.

avon-ot-lubov-kum-jivota

Вече не губя време в притеснения и стрес, напротив. Когато нещо не чувствам, че е както трябва, давам си времето за обикване и знам, че в близкото бъдеще пред мен ще се разкрият истинските причини обстоятелствата да са се стекли така и ще мога да поставя въпросната случка в графата с неща, за които съм благодарна. Вече съм благодарна за всичко, което се случва. Макар и понякога да звучи противопоказно на търсеното от всички ни щастие – не е!

avon-ot-lubov-kum-jivota

Чрез тази настройка с времето стигнах и до благодарността. Сега вярвам силно, че можем да бъдем благодарни за всичко, което ни се е случило, защото то по един или друг начин е повлияло живота ни, за да се намираме на този етап в момента. И дори в момента на случването да не ни харесва какво имаме да преживеем, то е там, за да ни научи на нещо или за да донесе със себе си поредица от случки, които в крайна сметка правят живота ни по-стойностен, а нас – по-добри. Стига да можем да го оценим.

Публикацията е вдъхновена от кампанията на Avon срещу рака на гърдата.
Тя цели да повдига темата по-често, за да насърчи повече жени да се погрижат за себе си на време и да си бъдат благодарни след това. Ракът на гърдата е напълно лечим, когато бъде открит навреме. Можете да се запознаете с техните благотворителни продукти, а 100% от приходите на всеки закупен продукт се заделя във фонд „От любов към живота” и подпомага благотворителната им кампания. Със събраната сума Avon се борят за ранна диагностика на най-коварната женска болест.

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *