8 стъпки към щастлив есенен уикенд (макар и мрачен)

Този уикенд няма да бъде така слънчев, топъл и светъл като дните, в които се радвахме през почти целия октомври, но това по никакъв начин не означава, че трябва да бъдем потиснати и да го броим за неприятен. Ето и моите начини да се насладя на по-мрачните дни:

Sunday essentials: 🐕📚 #pjallday #sunday #gsdofinstagram #gsdstagram #harrypotter #happy #неделя

A post shared by E M P I R I N A (@empirina) on

1. Излежаване до късно с книга в ръка.

Обичате да четете, но нямате достатъчно време през седмицата? Уикендът идва, за да ви спаси! Особено когато навън е мрачно и времето предполага прекарване на повече време вкъщи. Ако имате домашен любимец за гушкане, печелите още поне 10 точки!

 

2. Вкусна закуска вкъщи – направена с любов и споделена със семейството.

Уикендите са прекрасна възможност да се отдадем на събуждане без аларма, дълго разсънване и прекарване на малко време с любимите хора. Прибавете нещо вкусно за хапване и пийване към това и се превръща в истинско преживяване.

3. Pamper time! Или иначе казано – поглези се!

Обичам да тествам нови маски през уикенда, когато не ме интересува колко показват стрелките на часовника. Чувствам се сякаш имам личен СПА център вкъщи, а това задължително допринася за по-доброто ми настроение.

Аз, @mira.bg & the #gingerman 🍪 #blooger #happy #coffee #gingerlatte #gingermuffin #lblogger #vsco

A post shared by E M P I R I N A (@empirina) on

4. Второ кафе? Защо не!

Обожавам дните, в които мога да си позволя да отделя време за второ лежерно пиене на кафе. Особено приятно ми е, когато на първото съм се насладила вкъщи, а второто е по-специално и обикновено върви в комплект със среща с приятелка. Есента и зимата предполагат страхотен асортимент от топли напитки по повечето заведения и любимите ми Costa Coffee & Starbucks.

5. Късен обяд с приятели

Късното ставане, късната закуска, времето за глезене и второто кафе предполагат един по-късен обяд, на който обаче не бива да пропускате да се насладите! Страхотно време да се насладите на вкусна храна в любимо или пък съвсем ново заведение и да наваксате с приятели.

6. Разходка извън града

Есента, макар и мрачна понякога, ни дарява с толкова пленителни гледки, че ако не запечатате поне една от тях като спомен ще сте изгубили много! Стига да не вали, нищо не пречи да запалите колата към някоя случайна дестинация извън града и да си намерите хубаво място, на което да се насладите на всички заобикалящи цветове.

7. Купа с витамини за вечеря

За да се чувствате добре със себе си след толкова cheat-ване през уикенда, възползвайте се от богатия избор на зеленчуци през този сезон и си пригответе голяма купа с вкусна салата за вечеря. Винаги ми помага да се държа в настроение и да си лягам без угризения, че съм изпила хиляда чаши капучино с бита сметана и отново съм хапнала джънк на обяд. Освен това е много вкусно!

Есенните аромати 🍂🍁🌰🍄 #autumn #cosmetics #bblogger

A post shared by E M P I R I N A (@empirina) on

8. Завършете вечерта подобаващо: още pamper time!

И, разбира се, какво е есента без есенните аромати и какво е уикендът без да се поглезим отново вечер! Често залагам на комбинации от какао и плодове под душа през студените дни. Дори да нямате вана, това съвсем не означава, че не можете да се поглезите в банята! Запалете си свещ, пуснете си любимата музика и се отдайте на релакс докато не свърши топлата вода!

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *