PowerLocus P2 REVIEW: FAQ

Често ме питате в instagram относно слушалките, които използвам. Ще ви дам малко предистория, за да бъда абсолютно откровена с вас, както винаги.

Миналата година разбрах от брат ми за бранда PowerLocus Той и приятелката му вече ползваха едни от първите модели слушалки на марката. Възхитих се, защото собственикът е българин и приятел на брат ми – супер млад, супер амбициозен, супер креативен. Винаги съм оставала очарована от младите българи, които решават да нагазят в дълбокото, да рискуват и да се занимават с нещо свое. Но още повече ценя, когато го правят със страст, отдаденост и мотивация. На такива хора почти винаи им се получава, защото подбудите им не са само финансови – те искат да дадат на потребителя това, от което той има нужда.

И така, малко преди Коледа 2018 и аз се сдобих с първите си PowerLocus слушалки. Моделът, който избрах беше P2 в цвят Rose Gold. Именно за тях получавам и най-много въпроси – разбираемо, грабват окото на мига.
Малко след това Сашо (собственикът) ми предложи да направим giveaway и да подарим едни слушалки на мой последовател. Разбира се, веднага се съгласих, защото вече бях натрупала първите си впечатления от тях и бяха доста добри.

View this post on Instagram

Преди време ви показах новите ми #bluetoothheadphones Power Locus и много от вас бяха любопитни да дам мнение. Вече над месец използвам слушалките ежедневно. Впечатлиха ме с практичното калъфче още с пристигането, а колко е прекрасен този #rosegold геометричен дизайн…сами виждате! ???? Взеха ми сърцето на външен вид, а месец по-късно вече ги обожавам и винаги държа да знам къде са. ???? Това са първите ми слушалки без кабели и надали ще се върна към кабелни някога. I mean…много е яко да станеш забързан от компютъра и да не го повлечеш след себе си, защото си забравил да свалиш слушалките. ✊ #powerlocus #headphones #слушалки #musiclover #podcastlover ???? @powerlocus

A post shared by E M P I R I N A (@empirina) on

Няколко месеца по-късно, вече работя като freelancer с тях – предложение, което нямаше как да откажа, защото 1) наистина харесвам философията на бранда и прецизността, с която изработват и подобряват във времето всеки продукт, и 2) имам ежедневната възможност да работя по професията си, а именно – да правя графичен дизайн. Отделно се занимавам с още куп неща около PowerLocus като фотография, тестване на новите продукти, връзки с (потенциални) партньори, присъствие в социалните мрежи (което ми е ново и супер трудно, но се уча в хода на процеса). Работата е сладка, но знаете, че не би била такава, ако не харесвах самия бранд. Това, на което искам да наблегна тук е да разсея всяка ваша мисъл, че ги препоръчвам, защото работя с тях. Нещата всъщност стоят точно обратното:

Работя с тях, защото бих ги препоръчала по всяко време.

И, разбира се, ще виждате доста PowerLocus в моя живот, но можете да последвате бранда в instagram още сега, за да ме подкрепите в това начинание и да ми давате обратна връзка за всичко там – както казах, за нас е много важно да подобряваме всичко спрямо нуждите на потребителя.

PowerLocus P2 Review

Най-напред искам да обърна внимание, че бранда се фокусира върху изработката на mid-level слушалки. Това обаче не трябва да ви говори за занижено качество. Нещата стоят така – за да се постигне (вмести продукта) в определен ценови клас, това неминуемо значи съкратяване на разходи за определени неща. Качеството обаче е най-малкото, с което PowerLocus правят компромис. По-скоро са орязани бюджетите за офиси, складове и реклама. В същото време слушалките са несравними с най-големите брандове, но цената им също е несравнима. Това, което ми казаха на мен първия път, беше, че се стараят да дадат най-доброто за цената си (~25$ за P2 модела). И според мен са го постигнали на 120%.

Издръжливост

Първото, което ме впечатли беше издръжливостта на батерията. Моята ползваемост не е от най-агресивните, т.е. ги ползвам по около 5-10 часа седмично, да речем. Но помня, че мина повече от месец, преди да ми се наложи да ги заредя за първи път. А сега, когато минах на друг цвят (новите ми любими са белите със златно и черно, ОБОЖАВАМ), още не съм зареждала.

View this post on Instagram

Случвало ли ви се е да имате мигове, които ви се иска да разтегнете във вечността? Моменти, в които наистина, ама НАИСТИНА се потапяте в тук-и-сега, всичко останало спира да съществува, не мислите за миналото, бъдещето, целите, възможностите; не искате да сте по-добри; не искате да сте другаде; не искате нищо, дори забравяте да мислите за каквото и да е и напълно изживявате всеки миг. Сещате ли се за какво говоря? ???? Много често хората имат нужда да се откъснат от ежедневието, за да изпитат тази своеобразна nirvana. ???? Аз също имах нужда от някаква промяна на средата, но това беше преди. Сега, откакто Матей влезе в живота ни, тези мигове могат да се случат и вкъщи на килима. Когато се смее искрено и безспирно. Когато случайно и двамата с Фиши зарежем каквото правим и започнем всички да се гоним около масата. Когато Матей ни "храни" с лъжичка вода и това е най-голямото щастие на света. ????❤ Родителството е трудно as fuck, но в края на деня…We are all blessed! ???? #parenthood #childhood #lblogger #springbreak #150hoursoutside

A post shared by E M P I R I N A (@empirina) on

Без кабели

Много, много исках безжични слушалки. Не го разбирах това с безжичната периферия като цяло какъв хайп е, докато не минах още преди години на безжична мишка и се преродих от удобство. Със слушалките също ми се струваше една идея ненужно, но цената и това удобство веднага ме грабнаха. Сега мога да слушам подкастове и аудиокниги, докато вървя или се возя в трамвая без наудобството от висящи жици. А това, че се свързват с всякакви устройства чрез bluetooth ги прави мега яката придобивка за човек, който се размотава с лаптоп и смартфон, които не се знае кога и къде ще трябва да отвори. Миналия уикенд, например, ми се наложи да поработя докато запълвам време преди обяд с приятелки и най-спокойно последните 10 минути ги прекарах със слушалките и лаптопа на ЦУМ, гледайки поредното breakdown видео за епизод GoT.

Минималистичен дизайн и удобство

Няма какво толкова да кажа тук, то се вижда. Дизайните на моделчетата веднага ме грабват мен лично. Аз не съм фен на тапите като вид слушалки и on-ear или over-ear са моето нещо. Харесват ми изчистените линии и разнообразието от цветове. Сега съм набелязала и Grand Exclusive 5 модела, нямам търпение да стигна до него – изключително стилен е!
Не по-малко важно от визията обаче е удобството. От бранда обещават меки възглавнички и наистина ги получавате. А това, че са компактни при сгъване е още по-зарибяващо. Аз (малко рисковано) ги нося без кълъфчето и заемат незначително място в раницата ми – винаги мога да ги побера. 

Относно звука нямам много какво да кажа, защото нямам голяма база за сравнение, но за моите нужди – музика, подкасти, видеа, аудио книги – са напълно удовлетворяващи и нямам забележка.

Общо взето, не мисля, че скоро ще имам нуждата от други слушалки.

Submit a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *